15 jaar kennis, ervaring en contacten

PIT Actief heeft 15 jaar kennis, ervaring en contacten binnen de Nederlandse voedingswereld. PIT Actief bundelt deze krachten waardoor waardevolle initiatieven ontstaan.

Kennis van health professionals

Voeding krijgt een steeds centralere rol in het werk van health professionals. Door ruim 15 jaar ervaring in voeding & gezondheid staan wij in nauw contact met de spelers in het veld. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met beroeps-verenigingen van verpleegkundigen, diëtisten en praktijkondersteuners.

Netwerk

Wij geloven in het bundelen van krachten en onderhouden daarom een uitgebreid en divers netwerk. PIT Actief heeft contacten met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de zorgverzekeraars, organisaties als de Nederlandse Hartstichting en de (para)medische, de universitaire en de voedingswereld.

Expert meetings

Welke kant gaat het op? Waar liggen kansen en waar de bedreigingen? Na een middag brainstormen of een rondetafelconferentie bent u waarschijnlijk een stuk wijzer. PIT Actief, ervaren en praktijkgericht, kan u ondersteunen bij het vinden van de juiste richting binnen voeding & gezondheid. Wij brengen u in een pittig gesprek met de juiste mensen in contact.

Interim voedingskundige

Een onvervulde vacature, ziekte of te veel werk. Tijdelijke ondersteuning kan soms prettig zijn. Als het over voeding en gezondheid gaat kan PIT Actief taken op ad interim basis van u overnemen.

Bedrijfstrainingen

Een standaardtraining, daar geloven we niet in. Maar wél in een training die past als een handschoen. Na zo’n training kan het commerciële team uw klanten precies vertellen hoe gezond uw producten zijn, is de consumentenservice weer helemaal up-to-date of gaat het innovatieteam vol inspiratie aan de slag. We zijn sterk in het snel doorgronden van een bedrijfscultuur en het ontwikkelen van trainingen op maat over voeding en gezondheid.

Communicatie en Public Relations

Alleen informatie met de juiste golflengte beklijft. PIT Actief combineert daarom uw communicatie-boodschap met de informatiebehoefte van de doelgroep. PIT Actief start bij elk communicatie-traject met het helder en kernachtig formuleren van de boodschap. Deze kern vormt de spil van elke communicatievorm. Voorbeeld van onze expertise is de de Stuurgroep Ondervoeding, gecoördineerd door PIT Actief.

Projectleiding

PIT Actief gaat lastige klussen niet uit de weg. Met de stappen: doel bepalen, team samenstellen, actie en niet opgeven, bereik je veel. PIT Actief bundelt bestaande kennis en kunde om een project tot succes te maken. Door ruim 15 jaar ervaring in voeding & gezondheid kennen wij de weg. PIT Actief heeft ondermeer de project-coördinatie van de Stuurgroep Ondervoeding

Scholingen en congressen

Voeding & gezondheid is een dynamisch vak-gebied: nieuwe kennis vraagt om een vertaalslag naar de praktijk. Dat kan via e-learning, scholingen, trainingen of congressen. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u nieuwe inzichten uitdragen en contacten met de health professionals verstevigen. PIT Actief realiseert en organiseert geaccrediteerde nascholingen binnen voeding & gezondheid. Overweegt u na- en bijscholing rond voeding & gezondheid? Wij laten ons graag inspireren door uw wensen en ideeën om tot een succesvolle scholingsformule te komen.

PIT Actief organiseert inmiddels ruim vijftien jaar scholingen voor diëtisten, artsen, praktijk-ondersteuners en andere voedingsvoorlichters. Klik hier voor een overzicht van recente afgeronde scholingen met de betrokken organisaties.

Wetenschappelijke ondersteuning

Wetenschappelijke vragen over voeding & gezondheid verdienen gedegen antwoorden. Bij PIT Actief kunt u deze vragen uitbesteden. PIT Actief heeft een wetenschappelijke basis. Arine de Ridder is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit, studierichting voeding & gezondheid en lid van de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen. Zij heeft al menig wetenschappelijk dossier samengesteld.

Marketing

PIT Actief heeft ruime ervaring in marketing in de voedingsmiddelenindustrie. We weten hoe complexe kennis over gezondheid kan worden vertaald in een duidelijke en aansprekende boodschap voor de health professional.