Vrouw met hoofd in handen

Afweergedrag en voedselweigering | Praktijkmodule | 16 mei 2023

Slide

Dementie en voeding | Afweergedrag en voedselweigering | Praktijkmodule

Wegens eerdere ziekte bij een van de sprekers is deze scholing verplaatst naar 16 mei 2023.

De praktijkmodule biedt handvatten aan de diëtist die zorgen dat de persoon met dementie in een bredere context wordt gezien. Op deze manier kan met problemen als afweergedrag en voedselweigering beter worden omgegaan of kan de diëtist een waardevolle bijdrage leveren aan de behandeling.

Door de cliënt op de juiste manier te benaderen, is de verwachting dat de dieetbehandeling ook beter zal slagen, en de kwaliteit van leven van de cliënt zal verbeteren.

Je maakt in deze praktijkmodule kennis met de STIP-Methode: de gepersonaliseerde stapsgewijze integrale preventie en behandeling van probleemgedrag bij dementie. De STIP-Methode is gebaseerd op de Richtlijn Probleemgedrag van Verenso/NIP en V&VN uit 2018. Ook wordt er in de module aandacht besteed aan de implementatie van de geleerde methode in de eigen werkomgeving, zodat je aan het eind van de dag er direct mee aan de slag kunt.

In deze praktijkmodule bespreek je in de voorbereiding een eigen casus met een collega-cursist. De uitkomsten van deze besprekingen komen terug tijdens de praktijkmodule, waarbij docenten en cursisten met elkaar in gesprek gaan. Ook maak je een implementartieplan voor jouw werksituatie. Dit kun je direct toepassen.