Slide

Praktijkmodule Geriatrie | Afweergedrag en voedselweigering – de STIP-Methode

De praktijkmodule biedt handvatten aan de diëtist die zorgen dat de persoon met dementie in een bredere context wordt gezien. Op deze manier kan met problemen als afweergedrag en voedselweigering beter worden omgegaan of kan de diëtist een waardevolle bijdrage leveren aan de behandeling.

Daarnaast is de praktijkmodule relevant voor diëtisten in de gehandicaptenzorg, ook daar wordt regelmatig gebruik gemaakt van de STIP-Methode.

Door de cliënt op de juiste manier te benaderen, is de verwachting dat de dieetbehandeling ook beter zal slagen, en de kwaliteit van leven van de cliënt zal verbeteren.

Je maakt in deze praktijkmodule kennis met de STIP-Methode: de gepersonaliseerde stapsgewijze integrale preventie en behandeling van probleemgedrag bij dementie. De STIP-Methode is gebaseerd op de Richtlijn Probleemgedrag van Verenso/NIP en V&VN uit 2018. Ook wordt er in de module aandacht besteed aan de implementatie van de geleerde methode in de eigen werkomgeving, zodat je aan het eind van de dag er direct mee aan de slag kunt.

In deze praktijkmodule bespreek je in de voorbereiding een eigen casus met een collega-cursist. De uitkomsten van deze besprekingen komen terug tijdens de praktijkmodule, waarbij docenten en cursisten met elkaar in gesprek gaan. Ook maak je in de voorbereiding een start met je implementatieplan. Tijdens de praktijkmodule bespreek je met je collega-cursisten je plan en hoe je dit nog passender kunt maken. Dit plan kun je aan het eind van de dag direct toepassen.

Klassikaal

14 februari 2023 | Utrecht