Slide

Palliatieve voedingszorg

Kwaliteit van leven, symptoommanagement en een proactieve benadering van klachten staan centraal bij palliatieve voedingszorg. Het voedingsadvies gaat langzaam over van een voeding conform de berekende behoefte in het eerste stadium van palliatie naar comfortvoeding en eventueel het staken van de voeding in de laatste fase. De steeds veranderende doelstellingen en de onduidelijke overgang naar de volgende palliatieve fase maken de begeleiding door de diëtist complex. Naast de voedingsinhoudelijke zaken spelen de autonomie van de patiënt, aandacht voor psychosociale en emotionele aspecten en wensen van de naasten een belangrijke rol in de keuze voor een passende voeding.

De praktijkmodule is voor alle diëtisten die mensen in de palliatieve fase (willen gaan) begeleiden. Ook eerstelijns problematiek komt aan bod.

De scholing van 25  november is vol. Je kunt je belangstelling voor een scholing in 2023 melden via onderstaande link: Belangstelling. Bij voldoende belangstelling zal de scholing in 2023 herhaald worden.

Klassikaal

25 november 2022 | Praktijkmodule | VOL
Beatrixgebouw, Jaarbeurs Utrecht

Belangstellingsregistratie 2023 is geopend