Slide

post HBO cursus Depressie en bipolaire stoornis

Patiënten met een depressie of bipolaire stoornis komen over het algemeen met een andere hulpvraag bij de diëtist. Ze zijn doorgestuurd voor bijvoorbeeld overgewicht, ondervoeding of een eenzijdig voedingspatroon. Op welke knelpunten kun je als diëtist alert zijn bij de behandeling van patiënten met depressie of bipolaire stoornis? En welke andere factoren zijn van invloed op de voedingsinterventie? Om deze groep goed te kunnen begeleiden is kennis nodig over het ziektebeeld, de (medische en psychische) behandeling en medicatie.

De cursus gaat in op de pathofysiologie van depressie en bipolaire stoornis. Aan de orde komen o.a. de link tussen brein en darm (brain-gut-axis), de specifieke voedingsproblemen en de consequenties daarvan voor de begeleiding door de diëtist. Denk hierbij aan het stellen van de juiste benadering, haalbare doelen en aangepaste adviezen.

De post HBO cursus Depressie en bipolaire stoornis biedt je naast wetenschappelijke inzichten ook praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kan.

Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met het netwerk Diëtetiek Psychiatrie Nederland (DPN).

Doelgroep: diëtisten (1e en 2e lijn) die patiënten met depressie of bipolaire stoornis (willen) begeleiden of hun kennis op dit gebied willen vergroten.

Basismodule

2 juni 2023 | Utrecht