Slide

VOEDINGNL 2021 | Vetten en metabole gezondheid

Vetweefsel is divers, complex en metabool actief. Denk aan subcutaan, visceraal, ectopisch en bruin vet, elk met andere eigenschappen. Daarnaast bevat vetweefsel niet alleen vetcellen, maar bijvoorbeeld ook immuuncellen, met onder andere (anti)inflammatoire activiteit. Tot slot zijn er vetten, die niet in vetweefsel zitten, maar toch een cruciale rol vervullen zoals in hormonen en celmembranen. Vetten in ons lichaam hebben hiermee grote invloed op de (cardio)metabole gezondheid. Wat is de rol van verzadigde, onverzadigde en andere vetten in de voeding? VoedingNL21 biedt de meest recente inzichten en passende voedingsadviezen.

Het congres Vetten en metabole gezondheid is 10 juni 2021 in Midden Nederland, van 10:00 – 17:00 uur. Uiteraard volgen we de RIVM richtlijnen van dat moment.

Op de VoedingNL site is alle informatie te vinden, zoals het programma en informatie over de Young Professional Award 2021 en posterinzending. Bij inschrijving is keuze uit klassikaal (midden Nederland) of digitaal (vanuit huis of werk) deelnemen.

2021 | Midden Nederland

10 juni 2021