post HBO cursus Voedselallergie

Voor een goede diagnose en behandeling van (vermeende) voedselallergie is de diëtist een onmisbare schakel. Dit is belangrijker dan ooit want veel beschikbare informatie over allergieën is niet genuanceerd en vaak onjuist. Mensen mijden onnodig veel voedingsmiddelen en mogelijke allergenen, waardoor het immuun systeem steeds minder wordt geactiveerd. Deze aanpak vraagt om de deskundigheid van de diëtist. Het ontrafelen van de puzzel voor een juiste diagnose en behandeling is complex en vraagt om specifieke deskundigheid van de diëtist, ook na het volgen van scholingen over dit thema.
Speciaal voor deze groep diëtisten is de praktijkmodule ontwikkeld, waarin het toepassen van kennis en het inzetten van de juiste tools in de praktijk centraal staat. Eigen vragen en casuïstiek worden in kleine groepjes besproken met deskundigen.  

De praktijkmodule is samen met de programmacommissie vanuit DAVO ontwikkeld en bestemd voor alle diëtisten die mensen met voedselallergie begeleiden en extra oefening wensen met het toepassen van kennis in de praktijk in kleinere subgroepen.
De praktijkmodule is verzet naar 26 november 2020 en gaat definitief door. We hanteren hierbij de richtlijnen van het RIVM en houden in de zaal en de subzaal een examenopstelling aan met 1,5 m afstand.

Utrecht

Praktijkmodule
Donderdag 26 november 2020
(nieuwe datum i.p.v. 11 juni)