Slide

Alles over STAP-budget


Een aantal scholingen van PIT Actief komen in aanmerking voor het STAP-budget. Bekijk hieronder hoe je dit kunt inzetten.

Let op: Je kunt je hier aanmelden voor een van de leergangen, maar je moet daarna zelf het STAP-budget aanvragen bij het UVW. Lees alle informatie hierover op het STAP-portaal van het UVW

Aanmelden bij PIT Actief voor de leergangen met STAP voor het tijdvak dat start op 4 september kan tot uiterlijk woensdag 30 augustus 12.00 uur. Aanvragen die hierna binnenkomen kunnen helaas voor dit tijdvak niet meer verwerkt worden.

Als je je nu aanmeldt voor een leergang, word je automatisch ingeschreven voor de contactdagen die hieronder vermeld staan: 
- leergang Diarree en obstipatie: 11 april 2024
- leergang Voeding bij chemotherapie: 21 maart 2024
- leergang Medicatie en voeding: 25 maart 2024
- leergang Cliënten met een migratieachtergrond: 4 december 2023


Scholingen met STAP-budget:
Image

Hoe werkt het?


Stappenplan:
Kies een scholing en kies bij Inschrijving voor de optie STAP en vul het formulier volledig in.

  1. Enkele dagen voor de inschrijfdatum van het STAP-tijdvak ontvang je het STAP-aanmeldingsbewijs via de mail
  2. Vraag op de nieuwe datum van het tijdvak het STAP-budget aan bij het UWV door het aanmeldbewijs in te dienen. Let op: per tijdvak is er beperkt budget, dus wees er snel bij!
  3. Het UWV stuurt je een bericht zodra de aanvraag is goedgekeurd.
  4. Zodra PIT Actief bericht van goedkeuring door het het UWV heeft ontvangen krijg je een bevestiging van inschrijving.

Wat als het STAP-budget niet wordt toegekend door het UWV?
Er zijn twee opties mogelijk: 

- Je maakt je inschrijving pas definitief als het budget daadwerkelijk wordt toegekend. Als je aanvraag niet gehonoreerd is, wordt je inschrijving geannuleerd en zijn er geen kosten aan verbonden. Let op: Je kunt dan pas starten met de zelfstudie als PIT Actief de goedkeuring van het UWV heeft ontvangen. 
- Je kiest ervoor je definitief in te schrijven, ook als het STAP-budget uiteindelijk niet wordt toegekend. Krijg je geen STAP-budget? Dan ontvang je alsnog een factuur van PIT Actief. Je kunt dan wel direct starten met je (zelf)studie! 
- Lees hier alle voorwaarden

Wanneer STAP-budget aanvragen?
Er zijn een aantal tijdvakken waarin het STAP-budget kan worden aangevraagd. De scholing waarvoor je je aanmeldt moet starten binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin het STAP-budget wordt aangevraagd*. 

In het scholingsoverzicht op deze pagina staan alleen de scholingen vermeld waarvoor STAP-budget voor het eerstvolgende tijdvak kan worden aangevraagd. 

* Leergangen kunnen op elk moment starten en zijn dus altijd beschikbaar voor het STAP-budget. 

Schrijf je direct in voor een scholing met STAP-budget!