Slide

Leergang Vrouw en voeding: PCOS en vruchtbaarheid

In ontwikkeling | 2024

Verwacht midden 2024In samenwerking met het kennisnetwerk Vrouw en Vruchtbaarheid/PCOS wordt op dit moment de leergang Vrouw en voeding (voorlopige titel) ontwikkeld. Deze (online) scholing neemt je mee in achtergronden van verschillende vrouwenaandoeningen en specifieke voedingsadviezen die hierbij kunnen worden gegeven. PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom) dat zich kenmerkt door verminderde vruchtbaarheid, overbeharing en huidproblemen. Gewicht speelt een belangrijke rol: de symptomen kunnen verergeren als je aankomt. Naast PCOS komen nog andere vrouwenaandoeningen aan de orde (o.a. vruchtbaarheid, zwangerschap en overgang)

De leergang bestaat uit zelfstudie en een contactmoment (online). De zelfstudie kan je in je eigen tempo en in je eigen tijd volgen. Je kan direct na inschrijving starten. 

Er wordt op dit moment gewerkt aan de inhoud en vorm van de leergang. Deze zal zeer waarschijnlijk bestaan uit literatuur, online college(s), een toets en casuïstiek. De ervaring met andere leergangen laat zien dat je voor deze scholing een aanzienlijke studietijd moet reserveren. De inhoud van de leergang verdiepend en om deze goed af te ronden is solide basiskennis en enige praktijkervaring als diëtist gewenst. Uiteraard kun je ook als beginnend diëtist starten met de leergang over dit boeiende onderwerp. Houd rekening met een pittig niveau van de literatuur en extra tijd voor de praktijkgerichte opdrachten. 

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze leergang? Meld je dan aan bij de Belangstellingsregistratie en ontvang bericht als de inschrijving geopend wordt.