Slide

post HBO cursus Voedselallergie

Voor een nauwkeurige diagnose en effectieve behandeling van (vermoedelijke) voedselallergieën is de diëtist een onmisbare schakel. Het ontrafelen van de puzzel voor een juiste diagnose en behandeling blijft een complexe taak, zelfs voor diëtist die al mensen met een voedselallergie begeleidt.

In samenwerking met DAVO (Diëtisten Alliantie VoedselOvergevoeligheid), is een tweedaagse basiscursus ontwikkeld voor diëtisten die mensen met voedselallergie (willen gaan) begeleiden. Deze basismodule geeft je met behulp van voorbereidende zelfstudie en twee intensieve cursusdagen de tools om je kennis over voedselallergie uit te bouwen en je verder te specialiseren in de behandeling van voedselallergie. 

Inhoud
In deze basismodule gaat de allergoloog uitgebreid in op de (patho)fysiologie. Daarnaast richten de sprekers zich de eerste dag zich op maken van een uitgebreide diëtistische beoordeling en het stellen van de diagnose. 

Op de tweede dag behandelt de cursus de verschillende voedselallergenen en de behandeling van voedselallergie door middel van eliminatie, provocatie en introductie. Daarnaast is er een speciale focus op allergiepreventie.

Workshops
Op beide dagen ga je in de middag in op het gebruik van de juiste tools en het toepassen van kennis via interactieve casusbesprekingen in kleine groepen. Zo word je intensief getraind onder leiding van deskundige workshopleiders.

Voor wie
Praktijkervaring en basiskennis op het gebied van voedselallergie is prettig maar niet noodzakelijk. Heb je dit niet en wil je de cursus wel graag volgen? Plan dan voldoende tijd in voor een goede voorbereiding en het maken van de zelfstudie. 

Tweedaagse basismodule

KLASSIKAAL | UTRECHT
Dag 1 | 18 november 2024
Dag 2 | 17 december 2024