IN ONTWIKKELING: Vrouw en voeding: PCOS en vruchtbaarheid | Leergang

Verwacht najaar 2024 met contactdag voorjaar 2025

In samenwerking met het kennisnetwerk Vrouw en Vruchtbaarheid/PCOS wordt op dit moment de leergang Vrouw en voeding: PCOS en vruchtbaarheid (voorlopige titel) ontwikkeld. Deze (online) scholing neemt je mee in achtergronden van verschillende vrouwenaandoeningen en specifieke voedingsadviezen die hierbij kunnen worden gegeven. PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom) dat zich kenmerkt door verminderde vruchtbaarheid, overbeharing en huidproblemen. Gewicht speelt een belangrijke rol: de symptomen kunnen verergeren als je aankomt. Naast PCOS komen nog andere vrouwenaandoeningen aan de orde (o.a. vruchtbaarheid, zwangerschap en overgang)

De leergang bestaat uit zelfstudie en een contactmoment (online). De zelfstudie kan je in je eigen tempo en in je eigen tijd volgen. Je kan direct na inschrijving starten.

Er wordt op dit moment gewerkt aan de inhoud en vorm van de leergang. Deze zal bestaan uit literatuur, online college(s), een toets en casuïstiek. De ervaring met andere leergangen laat zien dat je voor deze scholing een aanzienlijke studietijd moet reserveren. De inhoud van de leergang verdiepend en om deze goed af te ronden is solide basiskennis en enige praktijkervaring als diëtist gewenst. Uiteraard kun je ook als beginnend diëtist starten met de leergang over dit boeiende onderwerp. Houd rekening met een pittig niveau van de literatuur en extra tijd voor de praktijkgerichte opdrachten.

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze leergang? Meld je dan aan voor de belangstellingsregistratie.

KOSTEN
Leden NVD*, DCN, kennisnetwerk vrouw en vruchtbaarheid/PCOS en VDVD | indicatieprijsleergang met contactmiddag | €487,50
Niet leden | leergang met contactmiddag 2025 | €650,-
Korting voor leden wordt toegepast bij het afrekenen
*meer informatie over het lidmaatschap van de NVD

De kosten voor het wijzigen van een contactdag zijn
– tot zeven weken voorafgaand aan de contactdag € 50,-
– daarna € 150,-

STUDIEBELASTING EN ACCREDITATIE:
Accreditatie door Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) voor diëtisten wordt aangevraagd.

PROGRAMMA
Deze informatie volgt later

INFORMATIE
Vragen? Neem contact op via: [email protected]

Niet Ingeschreven
Deze cursus is momenteel gesloten€ 650,00

Vul je gegevens in.

Aanmelden belangstellende