Toets
Quiz samenvatting
0 van 12 Vragen ingevuld
Vragen:
Informatie
Je hebt de quiz al eerder voltooid. Daarom kun je hem niet meer opnieuw starten.
Quiz is aan het laden…
Je moet inloggen of inschrijven om de quiz te starten.
U moet eerst het volgende invullen:
Resultaten
Resultaten
0 van 12 Vragen correct beantwoord
De tijd is verstreken
U bereikt 0 van 0 point(s), (0)
Behaalde punt(en): 0 of 0, (0)
0 verslag(en) in afwachting (mogelijke punt(en): 0)
Categorieën
- Niet gecategoriseerd 0%
-
Helaas, je hebt de toets niet succesvol afgesloten. Druk op de knop “bekijk vragen” om de vragen en je antwoorden te bekijken. Je kunt de toets nogmaals maken door op de groene knop “herstart quiz” te klikken.
-
Gefeliciteerd, je hebt de toets succesvol afgesloten! Het succesvol afronden van de toets is voor de ADAP het bewijs dat je het online kennisdossier hebt gevolgd. De accreditatiepunten worden automatisch aan het Kwaliteitsregister toegekend. Dit kan 1-2 werkdagen duren. Druk op de paarse knop “Klik hier om verder te gaan” om de scholing af te ronden.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- Huidig
- Review
- Beantwoord
- Goed
- Fout
-
Vraag 1 12
1. Vraag
Jenny Brouns bespreekt bij de presentatie over niet-alcoholische leververvetting het effect van koolhydraatbeperking op de NAFLD score (een maat voor de ernst van NAFLD). Wat is het effect van koolhydraatbeperking op die score? Koolhydraatbeperking heeft:
GoedFout -
Vraag 2 12
2. Vraag
Ellen Blaak belicht de rol van het microbioom op de gezondheid. Een voeding laag in koolhydraten is relatief hoog in eiwitten.
1. Fermentatie voedingsvezels door het microbioom resulteert in metabolieten met een gunstig effect op insulinegevoeligheid en spier-, vet- en leverweefsel.
2. Fermentatie van eiwitten door het microbioom resulteert in metabolieten met een gunstig effect op insulinegevoeligheid en spier-, vet- en leverweefsel.
Welk van deze beweringen is/zijn juist:GoedFout -
Vraag 3 12
3. Vraag
Jenny Brouns bespreekt bij de presentatie over niet-alcoholische leververvetting dat gewichtsverlies de hoeksteen is van behandeling. Welk van onderstaande beweringen is juist? 1. Bij 3-5% gewichtsverlies vermindert de leververvetting en ontsteking 2. bij > 10 % gewichtsverlies is er regressie van fibrose
GoedFout -
Vraag 4 12
4. Vraag
Edith Feskens bespreekt de glycemische index (GI) in haar presentatie met de visies van professionals in Nederland op koolhydraten en insuline gevoeligheid.
Welk van onderstaande beweringen is/zijn juist?
De GI is:GoedFout -
Vraag 5 12
5. Vraag
Peter Voshol bespreekt het insulinemetabolisme. Organen reageren verschillend op de hoveelheid insuline in het bloed. Wat is de juiste volgorde (van hoog naar laag) voor de gevoeligheid voor insuline van de genoemde organen?
GoedFout -
Vraag 6 12
6. Vraag
Kirsten Berk bespreekt in haar presenatie de relatie tussen koolhydraten en vasculaire gezondheid.
Het verbeteren van de leefstijl (meer bewegen, betere voeding, niet roken en weinig alcohol) verlaagt de incidentie en mortaliteit van hart= en vaatziekten met een percentage van:GoedFout -
Vraag 7 12
7. Vraag
Fred Brouns bespreekt (internationale) richtlijnen voor de hoeveelheid koolhydraten in de voeding. Welk van onderstaande beweringen is juist?
GoedFout -
Vraag 8 12
8. Vraag
Edith Feskens bespreekt de visies van professionals in Nederland. Zij zijn het erover eens dat om insulineresistentie te herstellen.
1. De kwaliteit van de koolhydraten belangrijker is dan de kwantiteit.
2. Koolhydraatbeperking (< 30 energie%) de voorkeur heeft boven vetbeperking.
3. Een voeding die tot gewichtsverlies leidt en lang is vol te houden de voorkeur heeft, ongeacht de macronutriëntensamenstelling.
Welke van deze beweringen zijn in hun ogen juist?GoedFout -
Vraag 9 12
9. Vraag
Peter Voshol bespreekt het insulinemetabolisme, met aandacht voor het circadiane ritme. De stijging van de bloedglucose na de consumptie van een identieke hoeveelheid glucose is:
GoedFout -
Vraag 10 12
10. Vraag
Fred Brouns bespreekt de kwaliteit en de kwantiteit van koolhydraten in de voeding.
Welk van onderstaande beweringen is juist?GoedFout -
Vraag 11 12
11. Vraag
Vera Wisse en Rob van der Werf bespreken de rol van koolhydraten bij sporten.
1. Getrainde sporters gebruiken bij inspanning relatief meer vet dan ongetrainde sporters.
2. Bij duursportwedstrijd stimuleert koolhydraatbeperking de vetverbranding, waardoor de sporter langer op maximaal niveau presteert.
Welk van deze beweringen is/zijn juist?GoedFout -
Vraag 12 12
12. Vraag
Marianne Geleijnse bespreekt de richtlijnen voor een goede voeding van de Gezondheidsraad, met aandacht voor richtlijnen bij cardiometabole aandoeningen. Zij geeft aan dat uit wereldwijd onderzoek blijkt dat de belangrijkste risicofactoren voor verlies in gezondheid en voortijdige sterfte is/zijn:
GoedFout